ELISMERÉS SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ TANULÓINKNAK

Örömmel adhatunk hírt arról, hogy nagy elismerés érte az Esztergomi Kolping Katolikus Középiskola szociális gondozó és ápoló tanulóit és magát az iskolát.

Az Esztergomi Ferences Szociális Otthon vezetőjétől köszönőlevelet kaptunk, amelyben beszámol arról, hogy dolgozói közül négy fő betegállományba került, és így nagyon nehezen tudták megoldani a lakók ellátását. Ekkor felvette a kapcsolatot Kecskés Katalin tanárnőnkkel, aki három végzős tanulónkat: Lohner Vivient, Molnár Alexandrát és Stefanek Ivettet ajánlotta segítségül.

Az intézményvezető a következőket írta munkájukról:

„...intézményünkben kiemelkedő szorgalommal és kellő szakmai felkészüléssel dolgoztak egy nagyon nehéz időszakban. (…) Az intézmény folyamatosan biztosít gyakorlati helyet az iskola tanulói részére, de most, a vészhelyzetben bizonyosodott be, hogy ennek a régi együttműködésnek igenis van  létjogosultsága. A tanulók azonnal lelkesen elkezdték a munkát, és valódi segítséget nyújtottak a műszakban lévő kollégáknak. Mind a lakók, mind a kollégák nagyon örültek a jelenlétüknek, és minden gondozási feladatot önállóan tudtak elvégezni, vagyis igazi munkatársként dolgoztak.

Az intézmény dolgozói és lakói nevében szeretnék köszönetet mondani azért a példás felkészítésért, amelynek eredményeképpen a tanulók valódi szociális gondozóként  kerülnek ki az iskolából.

Az intézményünk a továbbiakban is szeretné az együttműködést folytatni az iskolával, ebben bízva, további munkájukhoz sok sikert kívánok.”

Tanulóink nevében is nagyon szépen köszönjük a dicsérő szavakat!