Esztergomi Kolping Katolikus Szakképző Iskola, Technikum és Szakgimnázium

Képzési rend

Az iskolai képzés rendje

A 2020. július 1-jével megújult szakképzési rendszer keretében intézményünkben szakképző iskolai szakmai oktatás folyik három évfolyamos, nappali munkarendben, három ágazatban (élelmiszeripar, szociális, turizmus-vendéglátás) és hat szakmai területen (pék-cukrász, gyermek- és ifjúsági felügyelő, szociális ápoló és gondozó, cukrász, pincér-vendégtéri szakember, szakács).

Tanulóink a 9. évfolyamon ágazati alapoktatásban vehetnek részt, és az első tanév végén sikeresen teljesített ágazati alapvizsga után választhatnak az ágazathoz tartozó, szakmajegyzékben szereplő szakmák közül. 

A szakmai tantárgyak színvonalas oktatását saját, jól felszerelt pék-cukrász tanműhelyünk és szakács tankonyhánk, valamint tanéttermünk segíti.

A 10–11. évfolyamon már magát a kiválasztott szakmát sajátíthatják el a diákok. A közismereti és az elméleti szakmai tantárgyakat továbbra is az iskolában tanulják, de a gyakorlati szakmai oktatás a duális képzés keretében, munkaszerződéssel, külső gyakorló helyeken (gazdálkodó szervezeteknél, vállalkozóknál és szociális intézményeknél) zajlik.

A tanulók a harmadik év végén, a szakmai vizsga teljesítésével szerezhetik meg az általuk választott szakképzettséget.

Megújuló hároméves szakképzésünk az ITM (Innovációs és Technológiai Minisztérium) központi programtantervei alapján kidolgozott, saját szakmai programunk szerint zajlik, a képzési és kimeneti követelményeknek megfelelően.

Felnőttek esti munkarendben, két ágazatban (élelmiszeripar, szociális), két szakmai területen (pék-cukrász, szociális ápoló és gondozó) tanulhatnak nálunk. A felnőttképzésben az első félév után kell ágazati alapvizsgát tenni, és ennek sikeres teljesítése után lehet a következő három félévben részt venni a szakirányú oktatásban.

Title
Facebook

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Tudj meg többet!

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close