Tanulók oltása az iskolában

Tisztelt Szülők és Gondviselők! 
Tisztelt nagykorú (18. életévüket betöltött) Tanulók!

Közeledik az iskolakezdés ideje, amelyre ezúttal is még a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében készülünk, hiszen a vírus még itt van, és sajnos nem zárható ki egy negyedik hullám sem. Jó hír, hogy az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, hiszen már van vakcina, és magas a magyar lakosság, a pedagógusok, a szakképzésben oktatók és a diákok átoltottsága. Magyarország júniusban az elsők között tette lehetővé a 12 év felettiek oltását. Ennek köszönhetően a 12–17 éves korosztályban közel 200 ezer diák már felvette az oltást.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 12 évnél idősebb, még be nem oltott tanulók esetében kétféleképpen lehet jelentkezni a Covid-19 elleni védőoltás igénybevételére:

  • internetes regisztrációval (1.), vagy
  • jelentkezési lap kitöltésével és az iskolába való eljuttatásával (2.).

1. Az a szülő, aki iskolakezdésig szeretné beoltatni gyermekét, illetve az a nagykorú (18. életévét betöltött) tanuló, aki szeretné felvenni az oltást, ezt legegyszerűbben az internetes regisztrációval (www.vakcinainfo.gov.hu), majd az internetes időpontfoglalón (www.eeszt.gov.hu) keresztül teheti meg.

2. Azoknak a tanulóknak, akik számára az internetes regisztráció és időpontfoglalás bármilyen oknál fogva akadályba ütközik, iskolánkban tesszük lehetővé az oltást. Szükség esetén várhatólag az alábbi napok valamelyikén biztosítjuk az oltás felvételének iskolai lehetőségét:

augusztus 30-31. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban,
– szeptember 2-3. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban.

Az oltás Pfizer-vakcinával történik.

Az iskolai oltásra a 12 év feletti (még oltatlan) tanuló jogosult.

  • Kérjük, hogy amennyiben az Ön gyermeke (illetve Ön, nagykorú tanuló) még nem kapott oltást, és azt szeretné, hogy azt az iskolában kapja meg, akkor ezt az igényét a kitöltött jelentkezési lap (mely egyben regisztrációs lapként is szolgál) e-mail címünkre kolpingesztergom@gmail.com való visszaküldésével jelezze.
  • Amennyiben nem kíván élni (gyermeke számára) a felkínált oltási lehetőséggel, vagy (gyermeke) egyéb módon már felvette az oltást, kérjük, hogy ennek tényét is szíveskedjen a jelentkezési lap megfelelő kitöltése útján jelezni a kolpingesztergom@gmail.com e-mail címen.

Határidő: 2021. augusztus 25. (szerda), 12:00 óra.

A jelentkezéssel kapcsolatos nyilatkozatot a „JELENTKEZÉSI LAP COVID-19 ELLENI VÉDŐOLTÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ”című űrlapon lehet megtenni, amely innen tölthető le:

JELENTKEZÉSI LAP

Pozitív és negatív válasz esetén is szükséges a jelentkezési nyilatkozatukat visszaküldeni (vagy kinyomtatva személyesen behozni az iskolatitkárságra). Tehát mindannyiuk válaszát várjuk az oltás felvételével vagy visszautasításával kapcsolatban!

Az oltásra jelentkező tanulók létszámának összesítése után (amennyiben kérte gyermeke oltását) külön tájékoztatást fog kapni arról, hogy az Ön gyermeke pontosan mikor és hol kapja meg az oltást. A jelentkezők számától függően az oltás helyszíne lehet az iskola, ahol a gyermek tanul, vagy egy másik, közeli intézmény is.

Fontos, hogy a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot, valamint a hozzájáruló nyilatkozatot („HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT 12 ÉV FELETTI SZEMÉLYEK RÉSZÉRE ISKOLAI OLTÁSI KAMPÁNY KERETÉBEN VALÓ COVID-19 FERTŐZÉS ELLENI VAKCINA BEADÁSÁHOZ”) minden érintett tanuló hozza magával az oltás helyszínére!

Az utóbbi űrlap innen tölthető le: 

HOZZÁJÁRULÓ_NYILATKOZAT

Kérjük, járuljanak hozzá az oltási kampány sikeréhez, mindannyiunk érdeke, hogy a tanulók minél nagyobb átoltottságának köszönhetően az oktatást minél biztonságosabb körülmények között szervezhessük meg.

Tisztelettel:

Az iskola vezetősége