Teljes digitális munkarend 2021. március 8-ától április 7-éig

A koronavírus-járvány 3. hullámának terjedése miatt a magyar kormány 2021. március 4-ei ülésén újabb veszélyhelyzeti intézkedésekről döntött, amelyek a szakképző intézmények működését is érintik. Az ezekkel kapcsolatos részletes szabályokat Prof. Dr. Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter SZFHÁT/36453/2021-ITM jelzésű, a szakképző intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló, 2021. március 5-ei egyedi miniszteri határozata tartalmazza.

A határozat értelmében a szakképzésben 2021. március 8-ától április 7-éig a közismereti és szakmai oktatást kizárólag online módon, digitális munkarendben kell megszervezni. Ennek megfelelően intézményünkben, az Esztergomi Kolping Katolikus Szakképző Iskolában is teljesen átállunk erre az időszakra a tantermen kívüli, digitális munkarendre. Szakképzési alapfeladatunk ellátásában a tavalyi tanévben, 2020. március 16-ától bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarendet szabályozó eljárásrendünk új változatát alkalmazzuk, amelyet a legújabb rendelkezéseknek megfelelően dolgoztunk át és egészítettünk ki. Új eljárásrendünk teljes szövege itt olvasható:

Új eljárásrend a szakképzési alapfeladat ellátásának tantermen kívüli, digitális munkarend szerinti rendjére és ellenőrzésére